Bandleden Want2Swing Bigband

BANDLEIDER


Marco Kerver

Marco Kerver muzikaal leider Want2Swing Bigband

Componist, arrangeur Marco Kerver is vanaf februari 2004 als zeer inspirerend bandleider aan Want2Swing verbonden. Na het afronden van zijn studie aan het conservatorium (hoofdvakken basgitaar / contrabas) complementeerde Kerver deze opleiding met het volgen van een studie arrangeren / componeren bij Henk Meutgeert. Als actief professioneel uitvoerend musicus is hij werkzaam in o.a. ‘The Stage Band’, ‘Stockholm Tivoli’ en ‘Soul Vaccination’ of is op freelance basis te horen in o.a. het ‘Noordpool Orkest’. (Waar hij ook veel voor schrijft).

De laatste jaren is Kerver steeds vaker in het theater actief met recentelijk o.a. de producties Ciske de Rat, Sonneveld voor Altijd, Mamamia, Urine Town en Tick, Tick…Boom! In 1999 is Kerver geselecteerd in opdracht van de European Broadcasting Union enkele composities te schrijven voor het ‘Metropole Orkest’. Naast het componeren voor eigen projecten is hij regelmatig in opdracht als componist/arrangeur werkzaam.

www.flatsharpproductions.com
www.marcokerver.nl

ZANG


Margot Kriek zang

Margot Kriek begint op zevenjarige leeftijd met muziek maken. Eerst op de blokfluit en aansluitend pianolessen. Onder begeleiding van Fenny Hoekstra kan zij haar interesse op het gebied van zang verder ontwikkelen. Tijdens haar studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen krijgt zij les van haar vaste zangdocenten Floor van Zutphen, Francien van Tuinen en Dena de Rose (USA). Daarnaast volgt ze regelmatig masterclasses en workshops van verschillende docenten: Josee Koning, Carolina Mout, Kevin Mahogany (USA), Roseanna Vitro (USA), Rike Hesselink, en Sanna van Vliet. In 2006 rond zij haar studie aan het conservatorium af. Vanaf dat moment zingt Margot in verschillende bandjes en zingt zij met veel plezier bij Want2Swing.


Tamara Heijnis zang


 

 

 

Jeroen Kriek zang

 

 

 

 

 

 

 


SAXOFOONS

 

Joost Koster 

Tim de  Vries

 

Jan Schoenmaker alt

JanJan Schoemaker is een veelzijdige saxofonist en dwarsfluitist te Groningen. Als uitvoerend musicus werkzaam in zowel de klassieke- als de jazz-pop en latin muziek. Hij speelde o.a. soloconcerten met het NNO en werkte bij Joop van den Ende mee in musicals. Hij speelt in het Noordpool Orkest, en verder in vele kleinere ensembles in verschillende stijlen. Als saxofoon- dwarsfluit en ensemble docent is hij werkzaam op het Prins Claus Conservatorium, het ICO en de Stedelijke muziekschool te Groningen.

 

 

Artem Badenko Tenor

 

Gerard Gerrits bariton

GerardSaxofonist en dirigent Gerard Gerrits(1964)studeerde klassiek saxofoon(altsaxofoon)  en lichte muziek(baritonsaxofoon) aan het conservatorium in Zwolle. Tijdens zijn studie is hij al begonnen met een lespraktijk aan de muziekscholen in Hoogeveen en Coevorden. Op die scholen heeft hij ook de leiding over de Big Bands. Als uitvoerend musicus is hij o.a. actief bij de Zwolse Big Band Jazzartorchestra. Tevens is hij dirigent van saxofoonensemble Saxalot en sinds september 2012 van de Wijhese Harmonie. Enkele namen waar hij mee speelde zijn: Humphrey Campbell,Wouter Hamel, Denise Jannah, Cor Bakker, Ack van Rooijen, Ernst Daniel Smid, Don Braden, Peter Tiehuis, Leo Jansen, Carlo de Wijs, Ben Herman, Bart van Lier, Edwin Rutten, Julya L’oko en zijn  favoriete baritonsaxofonist Ronnie Cuber.

TROMBONES

Wessel Bruggink trombone 1

Wessel Bruggink uit Haulerwijk bespeelt tenortrombone. Wessel is afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen voor het hoofdvak trombone en de aantekening tenor tuba. Hij speelde in zijn studietijd bij vele orkesten, waaronder het “Nationaal Jeugd Harmonie Orkest” o.l.v. Jan Cober. Met dit orkest maakte hij een aantal buitenlandse tournees onder meer naar Spanje, Bulgarije, de V.S. en Japan. Met een ander blazersensemble maakte hij een concerttournee naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na zijn studietijd heeft Wessel gespeeld bij een groot aantal ensembles waaronder het “Nieuw Philharmonisch Orkest”, het “Opera Spanga Festival Orkest”, “Fryslân Brass”, koperkwartet “Brasso”, koperkwintet “Fiifresom Brass”, “Nationaal Symfonisch Kamerorkest”, het “Nederlands Theater Orkest”, “Kamerfilharmonie Der Aa”, “Cobla la Principal d’Amsterdam”, “Bonebrass” en een coverband. Naast zijn instrumentale taken arrangeert hij, heeft een lespraktijk en is een veel gevraagde invalkracht op trombone. Wessel speelt op een Conn 8H trombone.

Vladislav Psaruk trombone

Martin Oosterwijk trombone 3

martinoosterwijkStudeerde 1979 af aan het Artez Conservatorium Zwolle HoofdvakTrombone klassiek bij Gerrit Boomsma en Jazz bij Cees Smal. Speelde als studio muzikant bij diverse freelance orkesten(o.a Vara Dansorkest) bij de omroepen. Ook regelmatig betrokken bij freelance symphonie orkesten en koper ensembles. Daarnaast als Docent koper verbonden aan Scala Centrum voor de kunsten in Hoogeveen. Als dirigent actief met Big Bands (Scala Jazz Orchestra, Big Band Zuidwolde)en Fanfare orkesten. Sinds 2010 verbonden aan Want2Swing.

 

Bram van Wijngaarden bastrombone

bramvanwijngaardenBram van Wijngaarden is op 7 jarige leeftijd begonnen met het bespelen van de accordeon. Kort daarna ontdekte hij de trompet, waar hij vele jaren op gespeeld heeft. Op 26 jarige leeftijd besloot hij over te stappen op trombone en later de bastrombone. Tegenwoordig bespeeld hij dit instrument nog steeds met veel plezier. Toen hij voor de keuze stond om na de middelbare school zijn vervolgstudie te maken heeft hij bewust gekozen voor een technisch-commerciële opleiding. Op muzikaal gebied wil Bram graag uitgedaagd worden. Deze uitdaging vindt hij door het spelen bij Want2Swing bigband. Naast Want2Swing speelt Bram bastrombone bij de Hoogeveense Harmonie, een orkest in de 1e afdeling.

TROMPETTEN

Libbe Oosterman trompet 1

Libbe Oosterman trompettist Want2Swing BigbandLibbe Oosterman (1975) is all-round/lead trompettist en dirigent. Hij speelt (lead)trompet in bigbands (Want2Swing, Stageband, Northern European Jazz Orchestra), salsa/latin, funk/soul, klassiek en HaFaBra. Daarnaast is hij dirigent van bigband Two Towers Collective Wergea, Big Band Emmen en Het Filofonisch Orkest. Libbe schrijft en arrangeert muziek voor diverse bezettingen.
www.libsky.org

 

Johan Boekema trompet  2

HRV_9163Johan Boekema (1972) speelt sinds zijn 10e trompet, en heeft in die jaren bij allerlei orkesten gespeeld (harmonie, drumfanfare, ensembles, pop- en soulbands, symfonie) om uiteindelijk zijn passie te vinden in big bands. Zo speelt hij nu lead trompet in Bigband Coevorden en Bigband Emmen en natuurlijk bij Want2Swing. Maar hij maakt ook onderdeel uit van de Dirty Horns, de blazerssectie van rockband Dirty Boulevard. Daarnaast arrangeert hij muziek voor diverse orkesten.

 

 

 

 

Arjen Wassink trompet 3

Harmannus van der Lei trompet 4De muzikale carrière van Harmannus (1966) begon al op zesjarige leeftijd. Op zijn zevende kreeg hij van de muziekvereniging een altsaxofoon. Dit heeft hij tien jaar volgehouden tot hij zijn droomwens verwezenlijkte door trompet te gaan spelen. Slechts tweeëneenhalf jaar later werd hij aangenomen op het toenmailge Stedelijk Conservatorium te Groningen (het huidige Prins Claus Conservatorium). In datzelfde jaar speelde hij al mee in het Noordelijk Filharmonisch Orkest dat toen opging in het Noord Nederlands Orkest. Ondanks zijn klassieke opleiding speelde hij, omdat dat veel te leuk is natuurlijk, ook bij diverse bigbands. Daarnaast begon een lange carriêre als freelance trompettist bij het Nederlands Symfonie Orkest (het toenmalige Orkest van het Oosten olv. Jaap van Zweden). Ondertussen deed en doet hij naast vele buitenlandse tournees ook diverse andere projecten. Trefwoorden zijn: opera (o.a. Nationale Reisopera), musical, operette, klassiek, Filharmonie Noord, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, Spanga Festival Orchestra, Villa Achterwerk (VPRO), Dutch Palladium Orchestra, Soul Vaccination, Ensemble Conservatoire, Musica Michaëlis, Zwols Koperkwartet, Highmoor Brass, Cuivres d’Amsterdam, Brasso, New Metronome Bigband, dirigent van fanfares en jeugdorkestjes, docent en uiteraard (sinds 2012) als trompettist bij de Want2Swing Bigband.

 

Barbera Tromp trompet 5

BarberaBarbera Tromp begint op 7-jarige leeftijd met muziek maken, eerst op de blokfluit, vervolgens trompet in de fanfare Prins Hendrik en het koperensemble in Scheemda en Winschoten, met lessen van Geert Jan Klooster. Barbera kwam in aanraking met lichte muziek op de jazz school in Rotterdam. Regelmatig heeft ze lessen gevolgd bij Herwin Lokken. Van 2004 tot 2012 heeft zij met heel veel plezier in Big-band Moonlight in Assen gespeeld waar, de echte oude Glenn Miller- Jazz en ook hedendaagse swing/jazz-muziek wordt gespeeld.  Barbera’s voorkeur voor muziek ligt echter wel bij de funky-soul muziek; in 2009 vond zij aansluiting bij Soul-XS: een 11-mans band waar oude soul/funk tot hedendaagse popmuziek wordt gespeeld. Sinds 2012 speelt Barbera bij Want2Swing.

RITME

Tony Hoyting piano

Joost van der Beek gitaar

JoostJoost van der Beek is professioneel gitarist, componist en gitaardocent met een brede muzikale interesse. Hij studeerde in 2011 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2014 behaalde Joost zijn Master of Arts graad aan het ArtEZ Conservatorium. Tijdens deze masteropleiding studeerde hij een jaar in Californië aan het Los Angeles College of Music, om zich verder toe te leggen op de jazzrock/fusion muziek. Hij heeft in Los Angeles onder andere lessen gevolgd bij Allen Hinds, Brad Rabuchin, Jerry Watts en Ralph Humphrey. Joost heeft zich door de jaren geprofileerd als allround gitarist. Door zijn passie voor uiteenlopende muziekstijlen heeft hij zich onder andere toegelegd op pop, rock, funk en jazz. Naast zijn werk als sessie- en studiogitarist legt Joost zich toe op het componeren en arrangeren. Zo werkt hij samen met verschillende songwriters in Los Angeles als songwriter en studiogitarist. Aangezien het muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan, speelt Joost in veel verschillende bands, waaronder het Joost van der Beek Trio, een jazzrock/fusion formatie dat voornamelijk arrangementen en composities speelt van zijn hand.


Arnout Baard bas

arnoutbaardArnout Baard heeft in Groningen de studie lichte muziek jazz aan het conservatorium afgerond, uiteraard op zijn geliefde instrument, de basgitaar. Arnout maakte rond zijn achtste kennis met muziek door middel van enkele trommellessen, hierna heeft het tot zijn 16e geduurd voordat hij de basgitaar had ontdekt waarna hij meteen helemaal verkocht was. Sinds het afronden van zijn studie lichte muziek jazz aan het conservatorium in Groningen speelt hij in verschillende bands en orkesten zowel op de basgitaar als op de contrabas.


Raphaël Tahapary percussie

Raphaël is een veelgevraagd percussionist, ook buiten de groninger muziekscene. Hij speelt een uiteenlopend repertoire variërend van funk/soul tot latin. Meest bekende band waarmee hij speelt is Los Bomberos. Hij deed en doet nog mee aan vele projecten en sessies met o.a. Junior Martir, Harry de Wit, Flamenco danseres Ilona Ali, Denise Rivera en vele anderen. Andere bands waar hij deel van uitmaakt zijn: Funk Overload, Star 9, Los Hermanos en Mambo Inn.


Thomas Zeevalking drums

Zijn passie voor muziek is op jonge leeftijd ontstaan. Op 5-jarige leeftijd is hij begonnen met pianolessen en pas op latere leeftijd heeft hij het drumstel ontdekt. Dit gebeurde op de middelbare school waar hij tijdens een muziekles op het drumstel mocht spelen. Hij merkte al gauw dat dit hem erg goed afging en na lang zeuren mocht hij dan eindelijk een drumstel en op drumles. Hij heeft een tijdje piano- en drumles gehad tot op den duur bleek dat drummen steeds meer voorrang ging krijgen. Uiteindelijk is hij dan ook gestopt met pianoles. Na de middelbare school en verscheidene school-bandjes heeft hij besloten dat hij naar het conservatorium wilde gaan. Na eerst een jaar in de vooropleiding te hebben gezeten werd hij in 2004 toegelaten. Tijdens zijn studie heeft hij onder ander les gehad van Ralph Peterson, Joost van Schaik en Steve Altenberg. Uiteindelijk is hij 2008 afgestudeerd met een 8,5!

Momenteel geeft hij drumles via Noordakkoord en speelt hij in verscheidene bands en combo’s.

TECHNIEK


Ruud Franken licht- en geluid

DSCN4232 (2)Ruud had altijd maar één hobby: Geluid, vooral in combinatie met muziek. Met een flinke knipoog naar de techniek die daar bij hoort! Alles had er mee te maken, vrije tijdsbesteding, studie en werk. Vanaf zijn tienertijd heeft hij geluid gedaan voor vele muziek- en theatergroepen. Toen hij dertig jaar geleden gevraagd werd om geluid te doen bij grote evenementen werd het allemaal groter en professioneler. Daarna kwamen er vragen voor allerlei evenementen en artiesten, zowel in binnen- als in buitenland. Ook heeft hij voor diverse zalen en evenementen adviezen gegeven voor de geluidsinstallaties. Hoogtepunten zijn de toepassing van full-size geluidsinstallaties voor grote sportevenementen waarbij vele artiesten optraden. Pop- en jazzfestivals in Amsterdam, Haarlem en natuurlijk het North Sea Jazz Festival. Zijn eerste keer geluid voor Want2Swing vond hij geweldig. Niet voor niets is hij graag de vaste geluidsman van deze geweldige Want2Swing Bigband!

Info en boekingen

Bel met zakelijk leider Marco Kerver, +31651841043. Of stuur een mailtje naarinfo@want2swing.nl